GOLDEN VISA Mask Mask

GOLDEN VISA / Information

ATT ERHÅLLA UPPEHÅLLSTILLSTÅND I PORTUGAL FÖR INVESTERINGSVERKSAMHET (ARI): GOLDEN VISA eller ARI-uppehållstillstånd för investeringsverksamhet.

De nuvarande rättsliga lagarna öppnar möjligheten för utländska investerare att ansöka om uppehållstillstånd för investeringsverksamhet, som har regelbunden aktivitet inom det nationella landet (med giltigt Schengenvisum eller visum waiver mottagare), via kapitaltransaktioner, skapande av arbetstillfällen eller köp av fastigheter. 

 

Vem kan erhålla?
Medborgare i tredje land som bedriver en verksamhet av investeringar, personligen eller genom ett företag. Som regel leder genomförandet av minst en av följande situationer i nationella landet för en period av minst fem år:

1) Kapitaltransaktioner av belopp som motsvarar eller överstiger 1 miljon euro.
2) Skapar minst 10 arbetstillfällen.
3) Förvärv av fastigheter i ett värde, större än eller lika med, 500 tusen euro.

Innehavare av aktiekapitalet i ett bolag med huvudkontor i Portugal eller i en annan EU-stat och med ett fast driftställe i Portugal, enligt regelverket.

 

Nödvändiga handlingar:
• Pass eller annan giltig resehandling;
• Bevis på laglig inresa och vistelse inom det nationella landet;
• Bevis på sjukförsäkring;
• Begäran om samråd med den portugisiska Criminal Record av SEF;
• Utrag ur kriminalregistret från ursprungslandet eller i det land där du bott över ett år;
• Bevis på reglerad, vid uppvisande av negativt resultat, skuld av skattemyndigheten, tullen och sociala myndigheten.

Detta visum ger investerare rätt att röra sig fritt och arbeta i Europa (Schengen), utan begränsningar.

Tillfälle